Продукти харчування
Документи:
- Як виглядають 200 калорій в різних продуктах харчування [Текст] // Здоровий/ WELL. — 2018. — № 3. — С.52-56.
- Encapsulated probiotic microorganisms in functional food products [Текст] / S. O. Starovoitova, K. M. Kishko, O. M. Demchenko, V. V. Bila // Microbiological Jornal. — 2023. — т.85, № 6. — С.77-94.
- Абатуров, А. Е.
Влияние продуктов питания на окислительно-восстановительное состояние при заболеваниях респираторного тракта [Текст] / А. Е. Абатуров, А. П. Волосовец, Т. П. Борисова // Здоровье ребенка. — 2017. — т.12, № 8. — С.137-142.
- Абрамова, Т. В.
Каши промышленного производства в питании детей первого года жизни [Текст] / Т. В. Абрамова, В. И. Куркова, И. Я. Конь // Вопросы практической педиатрии. — 2009. — т.4, № 6. — С.47-51.
- Особливості еколого-гігієнічної оцінки безпечності харчових продуктів як джерела мікроелементів [Текст] / І. Андрусишин, В. Демченко, І. Голуб, О. Лампека // Бабенківські читання (конференція присвячена пам'яті академіка Г.О. Бабенка) : Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю 24-25 жовтня 2019 Івано-Франківськ. — Івано-Франківськ, 2019. — С.20-21.
- Антюшко, Д. П.
Перспективи використання продуктів для ентерального харчування в геродієтичній практиці [Текст] / Д. П. Антюшко, П. О. Карпенко // Проблемы старения и долголетия. — 2016. — т.25, № 2. — С.215-221.
- Астапова, М. С.
Использование полимеразной цепной реакции для выявления глютена в пищевых продуктах [Текст] / М. С. Астапова, Т. А. Тихомирова, Е. В. Асади // Вопросы питания. — 2010. — т.79, № 5. — С.66-71.
- Бабієнко, В. В.
Токсикологічна безпека продуктів харчування: проблема неорганічних прекурсорів оксиду азоту [Текст] / В. В. Бабієнко // Експериментальна і клінічна медицина( в дар ). — 2013. — № 2. — С.170-174.
- Бабіч, О. В.
Проблематика забезпечення спеціальними продуктами харчування хворих на целіакію в Україні [Текст] / О. В. Бабіч, М. М. Віхоть // Проблемы старения и долголетия. — 2016. — т.25, № 2. — С.230-234.
- Багрянцева, О. В.
Анализ международного законодательства, регламентирующего использование Заявлений в отношении функциональных свойств пищевых продуктов [Текст] / О. В. Багрянцева, В. К. Мазо, Г. Н. Шатров // Вопросы питания. — 2012. — т.81, № 4. — С.4-10.
- Белоусова, О. Ю.
Використання сучасних функціональних продуктів харчування при закрепах та дисбіозі кишечнику [Текст] / О. Ю. Белоусова // Современная педиатрия. — 2012. — № 1. — С.118-122.
- Санітарно-мікробіологічне дослідження рибних продуктів,що реалізуються в м.Дніпро [Текст] / А. А. Білоусова, Н. В. Черевач, О. А. Дрегваль та ін. // Український журнал медицини, біології та спорту. — 2020. — т.5, № 6. — С.336-341.
- Бліндер, о. О.
Шляхи удосконалення санітарного законодавства у відповідь на зміну харчових раціонів українців [Текст] / о. О. Бліндер, М. М. Тураш, Г. П. Тарасенко // Проблеми харчування. — 2011. — № 3-4. — С.13-16.
- Програма Langual як інформаційна база у практиці ідентифікації продуктів харчування [Текст] / Л. М. Бугина, О. В. Паллаг, Т. В. Мелешко та ін. // Довкілля та здоров'я. Enviroment and Health. — 2020. — № 1. — С.76-79.
- Вадзюк, С.
Вплив транс-жирів на стан здоров'я [Текст] / С. Вадзюк, О. Ратинська // Екологічний вісник. — 2018. — № 2. — С.8-9.
- Нанотехнологии в пищевых производствах : перспективы и проблемы [Текст] / В. М. Верников, Е. А. Арианова, И. В. Гмошинский и др. // Вопросы питания. — 2009. — т.78, № 2. — С.4-17.
- Воронцова, Т. О.
Використання функціональних харчових продуктів із рослинної сировини в комплексній терапії дітей,хворих на ювенільний ревматоїдний артрит [Текст] / Т. О. Воронцова, В. О. Синицька, Н. М. Ярема // Актуальні питання педіатрії,акушерства та гінекології. — 2015. — № 2. — С.20-22.
- Ефективність корекції дієтичного харчування дітей із функціональними захворюваннями шлунково-кишкового тракту харчовими продуктами для спеціальних медичних цілей [Текст] / Т. О. Воронцова, О. Є. Федорців, І. О. Крицький та ін. // Актуальні питання педіатрії,акушерства та гінекології. — 2021. — № 2. — С.12-16.
- Гідзинська, І. М.
Продукти харчування та їх вплив на розвиток серцево-судинних захворювань [Текст] / І. М. Гідзинська, Г. З. Мороз // Український медичний вісник/Therapia. — 2015. — № 2. — С.19-23.
- Гмошинская, М. В.
Питание беременных и кормящих женщин:использование специализированных продуктов [Текст] / М. В. Гмошинская, Л. С. Коновалова, Е. Ю. Демкина // Вопросы современной педиатрии. — 2011. — т.10, № 5. — С.81-87.
- Гойко, І. Ю.
Розроблення фітокомпозицій для виробництва функціональних кисломолочних сирів [Текст] / І. Ю. Гойко // Проблемы старения и долголетия. — 2016. — т.25, № 2. — С.273-279.
- Горбилєва, Т. П.
Цинк та мідь як токсини та мікроелементи в продуктах харчування [Текст] / Т. П. Горбилєва // Актуальні проблеми транспортної медицини (Дар). — 2009. — № 4. — С.84-87.
- Городецька, І. Я.
Дослідження фармацевтичного сегменту ринку спеціальних харчових продуктів мікробіологічного походження [Текст] / І. Я. Городецька, І. Л. Чухрай, І. М. Марків // Український медичний альманах. — 2012. — т.15, № 6. — С.36-38.
- Оцінка ризику для здоров'я людини пакувальних матеріалів для харчових продуктів і шляхи їх запобігання [Текст] / Л. В. Горцева, Т. В. Шутова, О. С. Мартинова та ін. // Сучасні проблеми токсикології= Український журнал сучасних проблем токсикології. — 2018. — № 4. — C.59-62.
- Дмитренко, Л. І.
Біологічна безпека харчових продуктів [Текст] / Л. І. Дмитренко // Безпека життєдіяльності. — 2016. — № 5. — С.25-27.
- Дмитровська, Г. П.
Комплексний підхід до осучаснення асортименту геромолочної продукції [Текст] / Г. П. Дмитровська // Проблемы старения и долголетия. — 2016. — т.25, № 2. — С.263-268.
- Ельцова, Л. Б.
Гигиеническая оценка частоты потребления пищевых продуктов животного происхождения в рационе студентов-медиков и обоснование путей его коррекции [Текст] / Л. Б. Ельцова, С. Т. Омельчук, А. А. Петросян // Медичні перспективи. — 2019. — т.XХIV, № 2. — С.73-82.
- Єрем, Т. В.
Характеристика вмісту деяких важких металів у продуктах харчування,що становлять раціон мешканців Закарпатської області [Текст] / Т. В. Єрем // Довкілля та здоров'я. Enviroment and Health. — 2015. — № 4. — С.23-25.
- Заболотний, Д. І.
Трансгенні білки у ГМО-вмісних продуктах харчування:оцінка ризику [Текст] / Д. І. Заболотний, С. В. Верьовка // Журнал АМНУкраїни. — 2012. — т.18, № 3. — С.379-383.
- Залесский, В. Н.
Наночастицы и нейротоксичность:молекулярно-клеточные механизмы стресса при нейродегенеративных заболеваниях и их потенциальная нутриентопрофилактика [Текст] / В. Н. Залесский, Н. В. Великая, С. Т. Омельчук // Сучасні проблеми токсикології. — 2014. — № 1/2. — С.27-37.
- Зуєв, К.
Індивідуальний підбір доз короткого інсуліну під їжу [Текст] / К. Зуєв // Діабетик. — 2018. — № 3. — С.16-22.
- Іщейкіна, Ю. О.
Гігєнічна оцінка територіальних закономірностей антропогенного забруднення грунту і харчових продуктів в Україні [Текст] / Ю. О. Іщейкіна, Л. М. Швидь, В. М. Нечитайло // Вісник проблем біології і медицини. — 2009. — № 4. — С.50-54.
- Продукти функціонального призначення та проблеми щодо їх визначення [Текст] / П. О. Карпенко, С. М. Пересічна, В. С. Михайлик, Н. О. Мельничук // Журнал практичного лікаря. — 2009. — № 2-3. — С.51-53.
- Катрій, В. Б.
Фізіолого-біохімічні та генетичні особливості ячменю як продукту функціонального харчування [Текст] / В. Б. Катрій, О. І. Рибалка, Б. В. Моргун // Фізіологія рослин і генетика. Plant Physiology and Genetics. — 2021. — т.53, № 6. — С.463-483.
- Коваленко, Г. В.
Виведення радіонуклідів з продуктів харчування [Текст] / Г. В. Коваленко // Безпека життєдіяльності. — 2017. — № 5. — С.9.
- Коваль, Н. В.
Традиційні продукти харчування рослинного походження і їх сприйняття населенням:результати анонімних опитувань [Текст] / Н. В. Коваль, Н. В. Бойко // Науковий вісник Ужгородського університету.Серія Медицина ( в дар ). — 2015. — № 2 (52). — С.141-144.
- Ковальчук, Н. М.
Оцінка потенційного інтегрального ризику для споживачв сільськогосподарської продукції, забрудненої пестицидами одного хімічного класу (на прикладі фунгіцидів класу тріазолів) [Текст] / Н. М. Ковальчук, С. Т. Омельчук // Лікарська справа.Врачебное дело. — 2011. — № 7-8. — С.37-43.
- Коденцова, В. М.
Витаминно-минеральные комплексы и обогащенные пищевые продукты: роль в обеспечении организма витаминами и минеральными веществами [Текст] / В. М. Коденцова, О. А. Вржесинская // Микроэлементы в медицине. — 2009. — т.10, № 3-4. — С.7-22.
- Козярін, І. П.
Організація гігєнічного контролю за використанням харчових добавок(лекція) [Текст] / І. П. Козярін // Сімейна медицина. — 2012. — № 3. — С.39-41.
- Корзун, В. Н.
Теоретичні основи створення та вживання продуктів спеціального призначення [Текст] / В. Н. Корзун // Довкілля та здоров'я. Enviroment and Health. — 2009. — № 1. — С.63-68.
- Оптимізація пробопідготовки для визначення 90 Sr у харчових продуктах [Текст] / М. І. Костенецький, І. Л. Трусевич, М. В. Борцова, А. В. Куцак // Довкілля та здоров'я. Enviroment and Health. — 2024. — № 2. — С.45-47.
- Кузьминський, С. М.
Сучасні підходи до регламентації мікробіологічних показників безпеки харчових продуктів [Текст] / С. М. Кузьминський // Проблеми харчування. — 2011. — № 1-2. — С.52-57.
- Кузьмінська, О.
Нутриціологічна та дієтологічна характеристика м'яса,м'ясних продуктів [Текст] / О. Кузьмінська // Журнал головної медичної сестри. — 2021. — № 10. — C.60-66.
- Левенець, С. С.
Використання харчових продуктів ,що містять олію вівса і комплекс вітамінів А,С,Е, у лікуванні дітей.хворих на бронхіальну астму [Текст] / С. С. Левенець // Медична хімія. — 2012. — т.14, № 4. — С.112-114.
- Европейские подходы к оценке безопасности пищевых продуктов микробиологическим показателям [Текст] / А. И. Михиенкова, М. А. Росада, Е. В. Сурмашева и др. // Гигиена и санитария. — 2013. — № 5. — С.48-52.
- Москальчук, Л. В.
Состояние фактического питания населения Украины и содержание фолиевой кислоты [Текст] / Л. В. Москальчук // Проблеми харчування. — 2014. — № 1. — С.20-23.
- Мусієнко, Г. О.
Їжа як об'єкт залежності [Текст] / Г. О. Мусієнко, О. В. Колесникова // Український терапевтичний журнал. — 2009. — № 4. — С.106-108.
- Никберг, И. Т.
Функциональные продукты в структуре современного питания [Текст] / И. Т. Никберг // Міжнародний ендокринологічний журнал. — 2011. — № 6. — С.64-69.
- Омельчук, С. Т.
Механизмы детоксикации ксенобиотиков:поддержка баланса детоксикации компонентами продуктов питания растительного происхождения [Текст] / С. Т. Омельчук, Н. В. Великая, В. Н. Залесский // Проблеми харчування. — 2015. — № 1. — С.23-37.
- Наносистемы для доставки и усиления биологической активности компонентов природных продуктов растительного происхождения [Текст] / С. Т. Омельчук, Н. В. Великая, В. Н. Залесский, В. Д. Алексийчук // Проблеми харчування. — 2014. — № 1. — С.10-19.
1
2
|